EV Subsidies

Alles over EV subsidie, de mogelijkheden en voorwaarden, bij het kopen of leasen van jouw elektrische bedrijfswagen.

Je wilt EV subsidie aanvragen voor je elektrische bedrijfswagen?

 
Het nieuwe kabinet zorgt voor extra subsidie mogelijkheden voor de duurzame ondernemer.

Waarom bestaat er EV subsidie? Nederland wil in 2025 al minimaak 20 zero-emissiezones in haar binnensteden. De klimaatdoelstellingen van het kabinet hebben voor deze doelstelling gezorgd. Vandaar dat de overheid EV subsidies beschikbaar stelt voor elektrische bedrijfswagens.

Heb je klanten in de stad waar een ero-emissiezones van kracht is? Dan ontkomt je er niet aan om met een elektrische bedrijfswagen binnen te rijden. Wellicht heb je nog veel meer redenen om elektrisch te rijden? Logisch. Er zijn nog meer voordelen dan enkel het groene aspect.

Via de huidige SEBA regeling kun je maximaal 5.000 euro korting ontvangen als je een nieuwe elektrische bestelwagen koopt of leaset. Oftewel EV subsidie.

Uiteraard zijn de ontwikkelingen in elektrisch rijden en verduurzaming zeer dynamisch. Om jou beter op de hoogte te kunnen houden van de nieuwste ontwikkelingen betreft EV subsidie volgen hier een aantal interessante pagina’s.

EV Subsidies voor ondernemers

 
Of je in aanmerking komt voor subsidies met je elektrische bedrijfswagen? Het ontvangen van EV subsidie hangt af van een aantal factoren. Onderstaande links helpen jou om hier meer informatie over te vinden.

Er is van alles mogelijk rond subsidies voor elektrische bedrijfswagens. Hierbij een aantal informatieve websites met meer informatie.

Voor wie is EV subsidie?

 

Alle ondernemingen en non-profit instellingen kunnen de SEBA-subsidie aanvragen. Je bedrijf moet wel ingeschreven staan in het KVK Handelsregister. Overheidsorganisaties en publiekrechtelijke instanties zijn uitgezonderd van SEBA.

 

Voorwaarden voor EV subsidie

 

Ga je subsidie aanvragen? Dan moet je voldoen aan de Voorwaarden en Verplichtingen SEBA

. Let vooraf op het volgende:

  • Bij het indienen van de subsidieaanvraag mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn. Je kunt dan nog afzien van koop als je toch geen subsidie krijgt.
  • De (voorlopige) koop- of financial leaseovereenkomst mag niet voor 1 januari 2021 zijn afgesloten.
  • De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet geleverd zijn en op jouw naam staan.
  • De levering van een nieuwe elektrische bedrijfsauto ligt vast in een koop- of lease overeenkomst.
  • De bedrijfsauto heeft een netto-catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van 20.000 euro of meer. Let op: netto-catalogusprijs en verkoopprijs zijn zonder btw. De hoogte van de subsidie is 10% van de nettoprijs van de nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een maximum tot 5.000 euro.

 

Directe voordelen van EV subsidie

 

Overstappen op een elektrische bestelbus heeft voordelen. Je kilometerkosten zijn lager, er is geen CO2-uitstoot en de onderhoudskosten zijn vaak lager dan bij bestelwagens die op fossiele brandstof rijden. Het kilometerbereik van elektrische auto’s neemt toe en zijn er steeds meer openbare laadpunten. Een ander voordeel is dat elektromotoren stil zijn, waardoor ze weinig geluidsoverlast veroorzaken. Het gebruik van elektrisch vervoer kan bij jouw activiteit passen en je bedrijfsimago versterken omdat het in de smaak valt bij je klanten.

 

Aanvullende regelingen

 

Naast de SEBA hebben verschillende gemeenten extra subsidieregelingen voor bedrijven. Zo kun je in de gemeente Amsterdam voor maximaal 40.000 euro subsidie aanvragen per aangeschafte bedrijfsauto of taxi. Elektrische bedrijfswagens vallen ook onder de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hiermee kun je tot maximaal 75% van de investeringskosten afschrijven. Tip: informeer in jouw gemeente of er subsidies beschikbaar zijn voor het aanschaffen van een zakelijk elektrisch voertuig of laadpaal.

Een greep uit ons

 
Elektrische bedrijfswagen aanbod