Elektrische bestelbus leasen?

Waarom je als ondernemer een elektrische bestelbus zou moeten leasen? Wij vertellen waarom.

De top 5 voordelen wanneer je een elektrische bestelbus gaat leasen

 
Met financial lease ben je direct eigenaar. Maar er zijn nog veel meer voordelen bij het leasen van een elektrische bestelbus.

Steeds meer bedrijven komen voor het vraagstuk te staan of ze een elektrische bestelbus zouden moeten leasen in plaats van een ouderwetse brandstof versie. Als je een vervoerder of ondernemer bent, is een betrouwbare bestelbus essentieel om je onderneming soepel en efficiënt te kunnen runnen. Dus, elektrische leasen?

Tegenwoordig is er een enorme vraag naar het leasen van elektrische bestelbussen.Wanneer je overgaat tot het leasen van een elektrische bestelbus brengt dat namelijk best wat voordelen met zich mee ten opzichte van traditionele bestelbussen op benzine of diesel. Dus waarom overstappen op elektrisch? Wij geven je de top 5 voordelen.

1. Een elektrische bestelbus is milieuvriendelijker

En elektrisch rijden met jouw bedrijfswagen is ook nog eens goed voor jouw bedrijfsimago.

Het grootste voordeel van een elektrische bestelbus leasen is dat het een milieuvriendelijker alternatief is voor een bestelbus die op fossiele brandstoffen rijdt. Ze produceren geen directe uitstoot van koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen die de luchtkwaliteit in steden aantasten. Het rijden van een elektrische bestelwagen vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook het geluidsniveau.

2. Een elektrische bestelbus leasen is efficiënter

Wie houdt daar nou niet van?

Een elektrische bestelbus is efficiënter dan een traditionele bestelbus. Ze hebben minder bewegende onderdelen, waardoor er minder slijtage is en ze minder onderhoud nodig hebben. De batterijtechnologieën hebben in de afgelopen jaren ook een enorme sprong voorwaarts gemaakt, waardoor elektrische bestelwagens nu een haalbaardere optie zijn geworden. Door de efficiëntie van de batterij gaat een elektrische bestelwagen langer mee op één batterijlading dan op benzine of diesel.

3. Kostenbesparing met een elektrische bestelbus

bespaar geld op de lange termijn met elektrisch leasen.

Elektrische bestelbussen zijn duurder in aanschaf dan traditionele bestelbussen, maar op de lange termijn zijn ze goedkoper. Ze hebben minder onderhoudskosten en de brandstofkosten zijn veel lager dan bij traditionele bestelwagens. Het opladen van de batterij kost minder dan het tanken van benzine of diesel. Daarnaast zijn er steeds meer subsidies en belastingvoordelen voor ondernemers die overstappen op elektrische voertuigen.

4. Bereikbaarheid in milieuzones met een elektrische bestelbus

Je wilt toch overal kunnen komen?

Vanaf 2025 zijn veel tradionele bedrijfswagens niet meer welkom in zero emissie zondes. Een elektrische bestelbus is daar dan gewoon toegestaan. In steden waar de luchtkwaliteit slecht is, kunnen elektrische bestelwagens ingezet worden om goederen te leveren zonder dat er schadelijke stoffen worden uitgestoten. Handig als je in de binnenstad gevestigd bent.

5. Je bent geruisloos met een elektrische bestelbus

Geen hard gebrul in de stad tijdens het laden en lossen.

Een elektrische bestelbus is veel stiller dan een traditionele bestelbus. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor het rijcomfort. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen midden in de nacht in een woonwijk kan bezorgen zonder te veel lawaai te maken.

Dus, waarom een elektrische bestelbus leasen?

Samengevat waarom een elektrische bestelbus leasen een goede optie is.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bestelbus voor jouw bedrijf, overweeg dan zeker eens een elektrische bestelbus. Ze zijn milieuvriendelijk, efficiënt, helpen je kosten besparen en zijn een betere keuze in steden waar de luchtkwaliteit al slecht is. Ook zijn ze geruisloos en hebben ze minder onderhoud nodig. Elektrische bestelbussen zijn de toekomst en investeren in een elektrische bestelbus is een slimme keuze voor elk bedrijf.

EV subsidies voor ondernemers

 
Handige links voor informatie of het aanvragen an subsidie voor jouw elektrische bestelbus.

Er is van alles mogelijk rond subsidies voor elektrische bedrijfswagens. Hierbij een aantal informatieve websites met meer informatie.