HARMELEN, 1929
HET BEGIN VAN DE Van Dijk Groep

 

De rijke geschiedenis van de Van Dijk Groep vindt zijn oorsprong in Harmelen, in het jaar 1929. In een garage aan de Kalverstraat wordt gesleuteld aan toen nog een gering aantal soorten auto’s. Een aantal jaar later wordt de Van Dijk Groep dealer van MACK, om vervolgens in het jaar 1952 dealer te worden van General Motors. Een verhuizing naar de overkant van de straat was het gevolg.

In 1967 wordt Van Dijk officieel Daf dealer en mogen er zowel personenwagens als vrachtwagens van dit Nederlandse automerk verkocht worden. Het merk Daf wordt in 1980 vervangen door het merk Volvo. In Montfoort word een tweede vestiging geopend, genaamd ‘Utrechtse Bedrijfsgarage’. In 1981 verhuist de Utrechtse Bedrijfsgarage van Montfoort naar Utrecht, waar vanaf dat moment ook de naam Van Dijk gevoerd wordt. Vlak daarna opent Trailerservice Veenendaal zijn deuren.

Eind jaren ’80 wordt het pand in Harmelen ingeruild voor een gloednieuw pand in Woerden. Niet veel later wordt ook een vestiging in Culemborg aan de Van Dijk Groep toegevoegd. In 2007 volgt de overname van Van Dijk Geldermalsen en wordt het vernieuwde pand in Utrecht in gebruik genomen. In de jaren die volgen wordt de Van Dijk Groep tot zeven keer toe verkozen tot beste truckdealer van Nederland.

EEN UNIEKE SPELER IN DE BEDRIJFSWAGEN BRANCHE

 

Als de Van Dijk Groep in 1989 het nieuwe pand in Woerden betrekt, duurt het niet lang voor er naast trucks ook een dealerschap voor personenwagens aan het bedrijf wordt toegevoegd. Van 1989 tot 2008 verkoopt Van Dijk het Japanse merk Mazda. In die periode begint Van Dijk ook al met de verkoop van auto’s uit de groothandel.

Van Dijk Vans is hier na een aantal jaar uit ontstaan en inmiddels is deze tak enorm gegroeid. Door de expertise die al sinds 1929 in huis is en de ontwikkelingen die het bedrijf de afgelopen jaren door heeft gemaakt, is Van Dijk Vans nu ook in de wereld van nieuwe en (jong)gebruikte auto’s en vans een unieke en bepalende speler.

Een onderscheidende factor van Van Dijk Vans is dat het bedrijf niet merk gebonden is. De combinatie van historie en expertise resulteert bovendien in betrouwbaarheid, liquiditeit en technische kennis van de producten.

Maar wat Van Dijk echt bijzonder maakt, is haar toegankelijkheid en laagdrempeligheid. Iedereen is namelijk altijd van harte welkom.

ER WAS EENS...

IN HET JAAR 1929… EEN GARAGE AAN DE KALVERSTRAAT IN HARMELEN

IN HET JAAR 1929… EEN GARAGE AAN DE KALVERSTRAAT IN HARMELEN